Reiki is een Japans woord. Het duidt de energie ( Ki ) aan, die alles wat leeft in stand houdt. Het is ook de naam voor een geneeswijze die erop is gericht die energie in een mensenlichaam in balans te brengen.

 

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld.

Reiki is ook een middel om zowel de genezer als de zieke in contact te brengen met dat wat hen voedt, wat ze werkelijk zijn. In dat opzicht kan Reiki worden vergeleken met yoga, meditatie en dergelijke. Met Reiki kun je vaak beter voelen waar er blokkades zitten en waar dus de levensenergie blokkeert. Vervolgens kun je die plekken aanraken. Op die manier wordt extra energie, die dus Reiki wordt genoemd, naar die plek gestuurd. Hierdoor kan pijn worden verminderd of zelfs verdwijnen. Reiki is daarnaast een prima manier om je lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, energie te geven via de handen. Wij hebben zelf de natuurlijke neiging onze handen op precies die plaatsen te leggen, waar de genezende energie het meeste nodig is en ervaren dat dan vaak als een verlichting. Deze genezende energie is bij de een sterker dan bij de ander. Een Reiki behandeling werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend. Reiki neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige maar natuurlijke wijze het proces van genezing. Reiki kan onder andere worden toegepast bij chronische ziekten maar evengoed bij rugpijn, hoofdpijn, tennisarmen, verstuikingen, maagaandoeningen, verwondingen, whiplash of ontstekingen. 

 

 

Deze universele levensenergie geneest ook onze emotionele pijn en helpt ons onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken, zodat de oorzaken van onze lichamelijke problemen kunnen verdwijnen. Zij ondersteunt ons, onze levensproblemen bewust zelf op te lossen, door gebruik te maken van ons aangeboren inzicht, onze eigen kracht. Genezen door Reiki betekent meer dan het kwijt raken van storende lichamelijke kwalen: het betekent een warm, liefdevol contact opbouwen met je lichaam, luisteren naar de taal ervan en het ondersteunen. 

 

Waarom een Reiki cursus 

Iedereen kan Reiki leren. Juist de eenvoud van Reiki maakt het tot een prachtig geschenk. En iedereen volgt een Reiki cursus om een andere reden. Reiki is bijvoorbeeld een uitstekende manier om met stress om te gaan, tijdens de behandeling voel je als het ware de spanningen van je schouders glijden. Anderen doen het om de relatie met jezelf en met anderen te verdiepen waardoor je meer uit het leven kunt halen. Reiki relativeert ook de dagelijkse beslommeringen zowel thuis als in het zakenleven. Anderen volgen een Reiki cursus om fysieke redenen: ter behandeling van o.a. migraine, hoofdpijn, hoge bloeddruk, slecht slapen, hernia, angsten en fobieŽn. Reiki is heel eenvoudig, na de cursus draait het niet om allerlei moeilijke theorieŽn, alles draait om de eenvoud van het doen. Reiki brengt een aantal processen op gang. Lichaam en geest worden sterker, gezonder en natuurlijker.

 

Na de cursus

Na de cursus houdt het natuurlijk niet op, Reiki brengt een proces bij de beoefenaar teweeg dat steeds nieuwe dimensies laat zien en beleven. Wij zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies. Ook organiseren wij regelmatig open Reiki avonden. Deze avonden zijn bedoeld voor Reiki beoefenaars en belangstellenden. Er wordt behandeld en er worden wederzijds ervaringen uitgewisseld. Na het lezen van deze pagina heb je misschien nog vragen. Je kunt ons altijd bellen en indien je wenst eens langs komen voor een persoonlijk gesprek.

 

Reiki avonden en dagen

Deze avonden en dagen zijn er voor een ieder met Reiki 1, 2, Reiki-Master en belangstellenden. Reserveren is noodzakelijk. De avonden vinden plaats in Zeewolde. Voor data zie onze agenda.