WAARSCHUWINGEN EN TIPS

Er is altijd voorzichtigheid geboden als u een opleiding gaat volgen of een behandeling aanvraagt in het alternatieve circuit.

Helaas zijn er namelijk nog steeds een heleboel mensen die alleen maar van u willen profiteren en soms is dat heel erg moeilijk te beoordelen.

Tip 1:

Gaat u eerst naar een specialist ( huisarts, etc ) om vast te laten stellen wat uw kwaal is. Ga daarna pas naar de alternatief genezer en vertel hem/haar wat de specialist heeft gezegd. Vertel de behandelaar het altijd als u ook nog bij een andere behandelaar in behandeling bent en ook indien u medicijnen slikt.

Tip 2:

Als u vermoedt dat de persoon waar u naar toe bent gegaan een 'bedrieger' is en u voelt zich onbehagelijk op het moment dat u binnen loopt moet het mogelijk zijn om de behandeling alsnog af te zeggen. U moet helemaal niks.  Het is echter wel mogelijk dat u soms een klein bedragje als onkosten moet betalen als de persoon er speciaal tijd voor vrij heeft gemaakt of iets dergelijks.

Tip 3: 

Betaal nooit van tevoren of alleen bij iemand waar u bijvoorbeeld al vaker bent geweest. 

Tip 4: 

Als een Healer, Reader, Magnetiseur of Reiktherapeut u vraagt kledingstukken uit te trekken dan is dit helemaal onzin, aangezien deze energieën gewoon door kleding heen gaan. Er kan u wel gevraagd worden of u een horloge af doet of een steen ( ook sieraden ), aangezien deze de behandeling kunnen storen. Het is ook mogelijk dat een therapeut technieken van reflexologie combineert en dat u daarom gevraagd wordt om uw sokken even uit te trekken.

Tip 5: 

Sommige behandelaren kunnen u niet precies van tevoren vertellen wat een behandeling gaat kosten. Dit is onzin want men weet wat bv een eerste gesprek kost. Na zo’n eerste gesprek kan men ingaan op de duur van de behandeling en de evt. consultkosten per keer.

Tip 6:

Het kan zijn dat u zich na een behandeling eventjes wat 'minder' gaat voelen, dit is normaal, als alles goed is zal uw behandelaar u van tevoren van alles uitleggen over wat er gaat gebeuren. De meeste reacties zijn: tijdelijk meer pijn en alles wat te maken heeft met uitscheiden, zoals huilen, een onderdrukte depressie die naar boven komt, meer drinken ( en als logisch gevolg ) vaker naar het toilet, noem maar op. Dit zijn 'positieve' reacties. Het is soms mogelijk dat oude ziekte verschijnselen tijdelijk terug komen, dit is ook nog normaal zolang de verschijnselen maar 'naar buiten' gaan.

Tip 7:

Geloof nooit behandelaren die reclame maken op de volgende manier; Ik kan alles genezen, uw geliefde bij u terug, 100% tevredenheid gegarandeerd, anders geld terug. Deze mensen zullen vaak een briefje bij u in de bus gooien, in huis aan huis bladen adverteren of zelfs u een 'persoonlijke' brief sturen, deze brieven blijken bij nader onderzoek vaak computer bewerkt te zijn en helemaal niet 'handgeschreven' of zelfs maar persoonlijk aan u gericht. Deze mensen duiken steeds vaker op. U kunt ze zelfs in 'de gouden gids' vinden. De waarheid is namelijk dat er nooit garantie gegeven kan worden, dat kan niemand van tevoren bepalen al zijn ze nog zo ontzettend helderziend. 

Tip 8:

Vraag gerust aan uw behandelaar wat en welke diploma’s hij of zij heeft en vraag ze desnoods ter inzage. Helaas gebeurt het dat men zich bv uitgeeft voor een Reiktherapeut en zelf nooit in persoonlijke vorm aan Reiki heeft gedaan of heeft geleerd. Helaas is het “modern “ om al dit soort “cursussen “ gratis via internet of in 1 weekend zowel Rei 1, 2 en Master te volgen en vervolgens zichzelf tegen ( veel ) geld als behandelaar uitgeven.

Tip 9:

Begin nooit aan een Ouijaboard, of glaasje draaien, of pendelen boven een letter en cijferboard al heeft u het zelf gemaakt en zelfs als een medium beweert 'het allemaal onder controle' te hebben.  Er komen bij deze rituelen krachten vrij waar wij als mens zijnde niets vanaf weten en die wij zeker niet 'onder controle' hebben. Er zijn vast mediums die het goed en bekwaam kunnen, maar het risico kunt u gewoon niet nemen. Er zijn verschillende mensen echt behoorlijk geestelijk of lichamelijk ziek van geworden. Ook de 'engeltjes' variant is niet veilig [ engelenbord ] Wilt u contact krijgen met de andere wereld dan kunt u prima naar een medium gaan die geen Ouijaboard nodig heeft. Het is slechts een hulpmiddel, net zoals een glazen bol of een pak kaarten, het is niet echt nodig. ( Een glazen bol of een pak tarot kaarten worden vaak gebruikt als hulpmiddel/concentratiemiddel )

Laat uw gezond verstand en uw gevoel uw raadgever zijn, 

immers: u weet zelf vaak wat het beste voor u is.