Onze B & B  |  Foto's  | Tarieven  | Kalender  |  Reserveren  |  Arrangementen  |  Contact  |  Bellingwolde   

 

 

De omgeving - ff weg

 

Heerlijk de omgeving verkennen, leuke plaatsjes, historische gebouwen en pittoreske dorpjes bezoeken.

Bellingwolde is bekend om zijn vele monumentale boerderijen, herenhuizen, kerk en molen.

Ons dorp ligt in een bijzonder gevarieerd landschap, met veel rustige fiets- en wandelpaden.

Ook met de auto kun je alle kanten op voor de mooiste tochten en de interessantste bestemmingen. En... file's ???? Die kennen we nauwelijks :)

Het Duitse Emsland heeft je ook genoeg te bieden aan natuur en cultuur en ligt op een steenworp afstand bij ons vandaan.

Je vind in onze B & B een uitgebreid pakket aan informatiefolders van de omgeving

 

TIPS voor wandelaars, fietsers, motorrijders en of automobilisten:

Welvoart

 

Fluisterboot De Booterbloem heeft een vaste ligplek in het Havenkwartier. Redersplein 6, 9685 AW, Blauwestad. Het is een elektrisch aangedreven Groningse praam ingericht voor groepen, maximaal 35 personen.

Elke zondag vertrekken ze vanaf de steiger bij het terras van Azzurro in Het Havenkwartier voor een rondvaart van 1,5 uur op het Oldambtmeer. Bezoeken dan de woongebieden Het Park en De Wei.

Tijdens de vakantieperiode juli/augustus varen ze ook op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag. Er is altijd een gids aanboord, die u alle bijzonderheden vertelt over het gebied, geschiedenis,

ontstaan van het Oldambtmeer, flora en fauna en verdere ontwikkelingen. Via beeldschermen en een GPS-systeem kunt u "het Verdronken Land" zien, u ziet dan waar de wegen, landerijen en behuizing heeft gestaan.

 

2de-hands-handel-Westerwolde

 

Struinen [ strunen ] net om de hoek buiten Bellingwolde, in het dorpje Vriescheloo. Diverse loodsen vol met, tja met wat ? Een ieder vind er wel iets van zijn of haar gading. 6 Dagen per week geopend - 's maandags gesloten -

Voor ieder beurs, voor elk wat wils, je gaat er beslist vandaan met een super leuke aankoop voor een zacht prijsje.

 

Rijksbeschermd dorpsgezicht Bellingwolde

 

Bellingwolde is in de Middeleeuwen ontstaan op een zandrug. Het is een sfeervol streekdorp met een lengte van ruim 4 kilometer. Het is een beschermd dorpsgezicht vanwege de stedenbouwkundige en cultuurhistorische

waarde van het gebied. De Hoofdweg van Bellingwolde is een lange laan met prachtige oude bomen en aan weerszijde monumentale herenhuizen en boerderijen.

 

Museum de Oude Wolden

 

Het geheel vernieuwde MOW is een eigenzinnig museum in Bellingwolde in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe grote wisselexpositie,

permanent werken van magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar.

 

Tourist Info Westerwolde

 

Deze website is een ideaal startpunt van uw verblijf in charmant Westerwolde, Groningen! Hier vindt u een compleet overzicht van gezellige dagjes uit, leuke arrangementen en bijzondere evenementen...

Natuurlijk geven wij u ook vele tips om lekker te eten & drinken in deze bijzondere regio. Ideaal om uw verblijf of dagje uit in Westerwolde te plannen.

 

Stichting Wandelen in Westerwolde

 

Kom wandelen in hét wandelgebied van het noorden! Het charmante Westerwolde is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Schitterde natuurgebieden, prachtige beekdalen, verrassende landschappen,sfeervolle dorpen en historische gebouwen. Binnen enkele kilometers maak je een reis van de ijstijd tot het heden. Dat maakt Westerwolde één van de rijkste gebieden van Nederland. iet voor niets is Westerwolde Nationaal Cultuurhistorisch Landschap en hét wandelgebied van het Noorden. De vrijwilligers van Stichting Wandelen in Westerwolde kennen het gebied op hun duimpje en stelden maar liefst 35 wandelroutes voor u samen!

 

Beleef het mysterie van de Dinosauriërs

 

Of je nu op zoek bent naar spannende dino-avonturen, adembenemende attracties of goed verzorgde groepsactiviteiten,
op Landgoed Tenaxx is voor iedereen wat te vinden. Ontdek dit unieke park met dino’s, arboretum en prachtige natuur.
 

Westerwolde-Emsroute auto / motor

 

In het grensgebied van Nederland en Duitsland heerst nog rust en vind je ongerepte natuur. Deze route voert door de romantische beekdallandschappen van de Westerwoldse Aa en de Ruiten Aa in Nederland en in Duitsland

door het prachtige rivierdal van de Ems. Lekker toeren langs het klooster van Ter Apel, de vesting Bourtange en het bijzondere plaatsje Bellingwolde.

 

Vesting Bourtange

 

Welkom in het jaar 1742. Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent.

Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting Bourtange die nooit werd ingenomen.

 

Molenaars fietsroute 41.2 km

 

De streek van deze Molenaars fietsroute - vlak bij de landsgrens met Duitsland - was er ooit een van duistere smokkelpraktijken. Maar het was ook het woongebied van welgestelde herenboeren die in de lintdorpen

hun kapitale Oldambtster boerderijen lieten verrijzen. Deze afwisselende route voert je langs vele boerderij én langs vier mooie molens. Dit in de landelijke streek van het grensgebied tussen Westerwolde en Oldambt.

 

Onbeperkt koffie en thee  Gratis gebruik WiFi  Niet roken in accommodatie, uitsluitend buiten in tuin en terras  Onze B&B is niet geschikt voor kinderen  Gratis gebruik van relax ruimte met o.a. massagetafel en gezellig zitje  voorzieningen mindervaliden  Mogelijkheid tot het boeken van Reiki - massagebehandeling  Mogelijkheid tot een naturistisch verblijf  Gratis parkeren op eigen terrein, fietsen hebben veilig onderdak    Graag contant of vooraf betalen

klik op de icoontjes voor extra info